CONTACT

Tel: +40 749 938 161
raluca.lungu@aad-lawyers.ro

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ:

Avocat, membră a Baroului București (din 2018)

STUDII ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (2021)

Master în Științe Penale, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2018)

Licență în Științe Juridice, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2016)

ISTORIC

Raluca este un avocat litigant dedicat și ambițios, cu o experiență profesională de 5 ani, de-a lungul căreia a abordat cu succes o gamă largă de cazuri, demonstrând flexibilitate și competență în numeroase domenii ale dreptului, dintre care notabile sunt domeniul dreptului penal, administrativ și societar.
Parte a echipei AAD Lawyers din 2022, Raluca și-a construit o reputație solidă datorită eticii sale profesionale deosebite, gândirii analitice, abordării orientate spre rezultate și angajamentului neclintit față de principiile dreptului.
În parcursul său profesional a reprezentat o gamă diversă de clienți, de la persoane fizice la sindicate, asociații profesionale și companii, navigând cu dăruire și precizie prin probleme juridice complexe. Fiind pasionată de știința dreptului și urmărind constant să evolueze și să aprofundeze cunoștințele dobândite, participă în mod curent la cursuri, conferințe și competiții, îmbunătățindu-și competențele profesionale și acumulând experiență valoroasă.
Raluca este cunoscută pentru atenția sa riguroasă la detalii și abilitățile sale de comunicare, ce îi permit să transmită concepte juridice complexe clienților săi într-un mod clar și concis. Caracterizată de proactivitate și abilități excelente de time-management, de-a lungul anilor a dovedit că are capacitatea de a înțelege și a anticipa nevoile clienților săi, oferind soluții juridice personalizate și eficiente pentru a aborda provocările pe care le întâmpină. Angajamentul său pentru excelență în domeniul juridic, integritatea, profesionalismul, empatia și capacitatea de a găsi soluții creative la probleme dificile sunt elementele care o diferențiază în lumea competitivă a litigiilor.

DOMENII DE PRACTICĂ:

Drept penal, drept administrativ, drept societar și insolvență, dreptul muncii și asigurărilor sociale, drept civil și executare silită, drept bancar și cambial

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ:

  • Avocat, membră a Baroului București (din 2018)

Una dintre realizările notabile ale Ralucăi include gestionarea unui portofoliu amplu, de peste 200 de dosare, privind salarizarea funcționarilor publici, iar expertiza sa în dreptul administrativ se extinde și la furnizarea de consultanță juridică pe parcursul procedurilor de achiziții publice și la reprezentarea în cadrul disputelor legate de executarea contractelor atribuite prin proceduri de achiziții publice.
În domeniul dreptului penal, Raluca a oferit asistență în toate etapele procesului penal, gestionând un portofoliu vast de cazuri vizând infracțiuni contra autorității, criminalitate organizată și infracțiuni privind regimul drogurilor, dovedind un simț acut al strategiei și o abordare meticuloasă în construirea apărării.
În domeniul dreptului muncii și al asigurărilor sociale, a abordat cazuri atât din perspectiva angajatorilor, cât și a angajaților, asigurându-se că interesele clienților săi sunt protejate în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, a reprezentat companii în litigii legate de concedieri, conflicte salariale și nerespectarea drepturilor angajaților, și, de asemenea, prin aplicarea de strategii bine fundamentate, a apărat drepturile angajaților în situații de discriminare, hărțuire și concedieri nelegale.
Pe lângă expertiza sa în litigii, Raluca a acordat o atenție deosebită revizuirii contractelor și asigurării conformității legale în activitatea sa juridică. Consideră că o abordare preventivă și o analiză atentă a documentelor contractuale pot contribui în mod semnificativ la evitarea unor posibile litigii, motiv pentru care identifică și adresează eventualele riscuri, ambiguități și clauze nefavorabile în cadrul contractelor, pentru a se asigura că interesele clienților săi sunt protejate corespunzător.

STUDII ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

 • Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (2021)
 • Master în Științe Penale, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2018)
 • Licență în Științe Juridice, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2016)
 • ”Conferința Națională de Popriri. Ediția a II-a” organizată de Editura Hamangiu (2023)
 • Conferința Națională  ”Noua Lege a Registrului Comerțului: probleme vechi și noi” organizată de Editura Hamangiu (2023)
 • Conferința ”LITIGATORS 2023. Ordinea excepțiilor în procesul civil” organizată de JURIDICE.ro (2023)
 • Curs ”Eficientizarea activității avocatului în procesul penal :Asistența judiciară, Asistența contractuală, Consultația juridică la birou și la locul de deținere” organizat de Baroul București (2022)
 • Curs ”Eficientizarea activității avocatului în procesul penal: Urmărirea penală, Camera preliminară” organizat de Baroul București (2022)
 • Curs ”Eficientizarea activității avocatului în procesul penal: Cercetarea judecătorească” organizat de Baroul București (2022)
 • Curs ”OEPA – Raporturile cu clientul. Efecte și remedii: Inițierea raporturilor dintre avocat și persoana asistată sau reprezentată juridic și efectele lor” organizat de Baroul București (2022)
 • Curs ”OEPA – Raporturile cu clientul. Efecte și remedii: Specificul contractării” organizat de Baroul București (2022)
 • Curs ”Etica în avocatura de azi – cu referințe, explicații și trimiteri către Etica aplicată, Filosofia morală, Filosofia dreptului, Criminologie, Etica în afaceri” organizat de Baroul București (2022)
 • Curs ”Statutul registratorului de Registrul Comerțului” organizat de Baroul București (2022)
 • Conferința ”Gheorghe Beleiu”, ediția a II-a, ”Formarea progresivă a contractului. Actele și contractele preliminarii – Aspecte teoretice cu implicații și aplicații practice” organizată de Facultatea de Drept a Universității din București (2021)
 • Conferința ”LITIGATORS 2021. Nicolae Volonciu – Probleme dificile de drept penal și procedură penală (ed. 6)” organizată de JURIDICE.ro (2021)
 • Young Lawyers Contest by the Academy of European Law ERA  – Paper on European Safeguards for Minors in Criminal Proceedings regarding the European Arrest Warrant (2021)
 • Course in EU Gender Equality Law by the Academy of European Law ERA (2020)
 • Course in Combatting Trafficking in Human Beings by Council of Europe, HELP (2020)
 • Course in International Law In Action: Investigating and Prosecuting International Crimes by Coursera (2017)

LIMBI DE LUCRU:

Română (nativ – C2), Engleză (nativ – C2), Germană (intermediar – B1), Spaniolă (intermediar – B1)