CONTACT

Tel: +40 727 154 501
diana.petcu@aad-lawyers.ro

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ:

Avocat, membră a Baroului București (din 2019);

STUDII ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (2019-2021);

Studii de master “Carieră Juridică”, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2019);

Studii de licență, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2018);

Curs de instruire “Metode și tehnici de predare a educației juridice în școli și licee” organizat de Asocația Voci pentru Democrație și Justiție- “VeDem Just” (2016);

ISTORIC

Diana este cel mai nou membru al echipei AAD Lawyers, fiind avocat colaborator în cadrul cabinetului din primăvara anului 2023. Diana este membră a Baroului București din anul 2019 și a absolvit examentul de definitivat organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România prin intermediul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, în anul 2021.
Diana a acumulat experiență profesională, lucrând în trecut, atât în cadrul unui cabinet individual specializat în Dreptul Asigurărilor, cât și în cadrul unei societăți de avocați specializată în Drept Bancar și Leasing.
De asemenea, experiența sa de lucru este atât în departamentele de litigii, cât și în cele de consultanță.
În departamentele de litigii, Diana a lucrat în cauze din domeniul asigurărilor, litigii comerciale, litigii bancare și nebancare, precum și litigii civile. Ea a fost, de asemenea, implicată în litigii de muncă, drept societar și insolventă, precum și în dispute legate de dreptul sportiv.
Diana a gestionat un portofoliu divers de clienți, reprezentat atât de persoane juridice și societăți comerciale de notorietate (inclusiv bănci și instituții financiar nebancare cunoscute la nivel national), cât și de persoane fizice.
Astfel, Diana a gestionat periodic un număr mare de litigii pentru o instituție financiar-nebancară
cunoscută la nivel național, a participat constant la termenele de judecată în care aceștia erau implicați, rezolvând probleme juridice uzuale, dar și complexe rezultate din activitatea comercială a acestora.
Diana a acumulat experiență și în domeniul Dreptului Penal, în special în cazurile legate de infracțiuni economice. Ea a redactat plângeri penale și a reprezentat clienții în fața organelor de urmărire penală.
În cadrul departamentului de consultanță, Diana a revizuit contracte civile și comerciale, a soluționat aspecte juridice legate de activitatea societăților comerciale în fața Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), a consiliat asociații și fundații cu privire la activitățile corporative și a oferit consultanță juridică în probleme juridice specifice.
În general, Diana a acumulat o experiență semnificativă în diverse domenii ale dreptului și a avut succes atât în activitatea de avocat litigant, cât și în cea de avocat de consultanță.
Totodată, Diana este fluentă în limba engleză și mereu informată în ceea ce privește peisajului juridic international, aspecte ce constituie atuuri valoroase în munca ei.
Din perspectiva caracteristicilor personale, Diana are o atitudine proactivă, este o fire ambițioasă și perseverentă, fiind, totodată veselă și comunicativă.
De asemenea, Diana este implicată constant în proiecte de voluntariat legate de activitatea juridică, participând în cadrul facultății în activitatea Asociației ELSA – European Law Students Association (2015 – 2018), dar și în predarea educației juridice în școli, în anul 2022, în cadrul Proiectului “Fii avocat in scoala ta” Editia a II-a – organizat de Baroul Bucuresti în parteneriat cu UNBR.

DOMENII DE PRACTICĂ:

Drept civil și comercial, Dreptul muncii, Drept sportiv, Drept penal, Drept administrativ, Drept fiscal și financiar, Drept bancar și leasing, Drept societar și insolvență, Executare silită, Contracte civile și comerciale, Dreptul Asigurărilor, Asociații și Fundații.

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ:

    • Avocat, membră a Baroului București (din 2019);

STUDII ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

  • Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (2019-2021);
  • Studii de master “Carieră Juridică”, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2019);
  • Studii de licență, Facultatea de Drept – Universitatea din București (2018);
  • Curs de instruire “Metode și tehnici de predare a educației juridice în școli și licee” organizat de Asocația Voci pentru Democrație și Justiție- “VeDem Just” (2016);

LIMBI DE LUCRU:

Română (nativ), Engleză (avansat).